Fotonyhet

Facebook-bugg gjorde opublicerade bilder tillgängliga

En bugg i Facebook gjorde att miljontals användares opublicerade bilder blev tillgängliga för tredjepartsappar.

Facebook har avslöjat i sin blogg att de har haft en bugg i sin foto-API som gjort att användare som laddat ner en tredjepartsapp kan ha exponerat sina opublicerade bilder för appen – trots att detta inte godkänts av användaren. Enligt Facebook kan buggen ha påverkat 6,8 miljoner användare och upp till 1500 appar.

Facebook har även tidigare haft problmem med att buggar gjort användarens privata bilder tillgängliga för apptillverkaren. Så sent som i maj i år rapporterade Kamera bild om ett sådant problem.

De skriver själva att i vanliga fall när en tredjepartsapp ska ges åtkomst till en användares bilder så handlar det bara om bilder som är publicerade på användarens tidslinje, men på grund av den här buggen kom tredjepartsappar även åt opublicerade bilder.

Buggen var aktiv mellan den 13:e september och den 25:e september i år, men nu har den alltså åtgärdats. Facebook säger att de håller på att arbeta med de apptillverkare som kan ha getts åtkomst till opublicerade bilder för att rensa ut de bilder som de inte ska ha tillgång till. Facebook ska också kontakta de användare som har påverkats av buggen.

På denna länk till Facebooks informationssida om buggenkan du redan nu se om du är påverkad.