https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotografer-p-livsfarligt-uppdrag-ny-tv-serie
543317
Foto
Fotonyhet

Fotografer på livsfarligt uppdrag – ny tv-serie

● BILDSPEL Livsfarligt uppdrag (Witness) är producerad av HBO. På torsdag visas första delen i svensk television.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/livsfarligt-uppdrag-svt-play-dokumentarserie.jpg?itok=FtRLRcT2', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/livsfarligt-uppdrag-svt-play-dokumentarserie.jpg?itok=FtRLRcT2', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/livsfarligt-uppdrag-svt-play-dokumentarserie.jpg', w: 610, h: 320, title: 'Livsfarligt uppdrag (Witness) är producerad av HBO. På torsdag visas första delen i svensk television. ' },{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/MV5BMTM2NzY5NjgwMF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDMyNTgwOQ%40%40._V1__SX1619_SY813__0.jpg?itok=slRTJA7H', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/MV5BMTM2NzY5NjgwMF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDMyNTgwOQ%40%40._V1__SX1619_SY813__0.jpg?itok=slRTJA7H', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/MV5BMTM2NzY5NjgwMF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDMyNTgwOQ%40%40._V1__SX1619_SY813__0.jpg', w: 339, h: 477, title: 'I dokumentärfilmen får vi följa med olika bildjournalister på uppdrag till farliga platser i världen. ' },]

Totalbetyg

På torsdag börjar SVT sända dokumentärserien Livsfarligt uppdrag (Witness), där vi får följa med bildjournalister som åker till platser i världen dit de stora nyhetsbolagen inte vill åka.

I dokumentärfilmen får vi följa med olika bildjournalister på uppdrag till farliga platser i världen.
Den amerikanska serien från 2013 skildrar bildjournalisternas personliga erfarenheter från några av världens farligaste platser.

Uppdelat på fyra avsnitt följer vi med till olika oroshärdar dit bara en handfull frilansande bildjournalister väljer att åka.

I första avsnittet som sänds på torsdag är det bildjournalisten Eros Hoagland som visar upp sin arbetsplats – Juárez i norra Mexiko. Det är en stad där knarkkriget har skördat 19 000 offer. Och trots att Eros pappa, som var fotograf på Newsweek, dödades i El Salvador när Eros var liten, så har han ändå valt att gå i sin pappas fotspår och arbeta som bildjournalist.

Kollegorna dödades

I de kommande avsnitten möter vi fotografen Véronique de Viguerie när hon åker på uppdrag i Sydsudan, och Michael Christopher Brown som har arbetat i Libyen under flera tillfällen. Vid en av resorna dödades två av hans kollegor i en granatattack.

Dokumentärfilmen är bland annat producerad av Michael Mann som ligger bakom spelfilmer som The Insider och Heat.

 

Livsfarligt uppdrag visas i Kunskapskanalen med start torsdag 6 februari klockan 22.00. Det kommer även bli möjligt att se programmen på SVT Play.