Fotografer
https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotografer/albert-watson-om-sitt-liv-som-fotograf
Fotografer

Albert Watson om sitt liv som fotograf

I morgon startar Albert Watson-utställningen på Fotografiska. På TV 4:s Nyhetsmorgon Play berättar den trevlige skotten om sin fotokarriär och sina bilder.
420793
  • TEXT Bo Ignell
    Publicerad 7 år sedan
    2011-03-24 11:58

Albert Watson är fotografen som plåtat allt från landskap till kändisar och mode. Många böcker, mer än 200 Vogueomslag och fler än 650 reklamkampanjer bär hans signum.

I TV 4-intervjun berättar han bland annat om sitt första reklamuppdrag. Året var 1971 och uppdragsgivaren Max Factor. Albert Watson hade fotograferat under en dag och levererat ett antal bilder. Fem bilder valdes ut och den unge fotografen fick ett kuvert med en avräkning. I hissen öppnade han kuvertet och det visade sig att han skulle få 15 000 dollar för bilderna! Albert Watson trodde att det var ett misstag och beslöt sig för att gå tillbaka.- Jag sa till dom att det måste skett ett misstag med betalningen, men innan jag hann förklara blev svaret att nästa gång skulle de betala mer, säger Albert Watson och skrattar.Intervjun finns här.Du kan läsa mer om utställningen på Fotografiskas webbplats.