https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotografer/att-ta-med-sig-eller-inte-det-r-fr-gan
307621
Fotografer
Fotografer

Att ta med sig eller inte, det är frågan

Skärmdump från www.sportsshooter.com.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/553385.png?itok=OKSxjcQW', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/553385.png?itok=OKSxjcQW', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/553385.png', w: 1373, h: 576, title: 'Skärmdump från www.sportsshooter.com. ' },]

Totalbetyg

Inför OS i Vancouver hade fotografen Robert Hanashiro på USA Today problem med att välja både väska och utrustning.
  • TEXT
    Publicerad 11 år 11 månader
    2010-02-16 06:37

Det började med att Hanashiros skulle välja väska, vilket inte var den enklaste saken i världen. Hans första tanke var att ta en ryggsäck. Men när han testat att bära den och fått ont i både knän och rygg bestämde han sig i stället för en väska med hjul. Även fast det medförde att han skulle tvingas skrapa lera från både hjul och väska varje kväll.

Att packa väskan var inte heller det lättaste. Hanashiro fick lirka ner kamerautrustningen – bland annat två Nikon D3-hus, en 400/2,8, en 24-70mm/2.8, bärbar dator, telekonvertrar och en väska med fjärrstyrningsutrustning - både i och ur väskan några gånger innan allt fick plats.

Eftersom fotografen kommer från Kalifornien är han mest van vid värme. För att motstå kylan packade han ner i princip hela sin garderob. Men efter att ha läst att det inte skulle bli kallare än 10 grader valde han bort de rejäla vinterstövlarna. Man måste ju tänka på vikten när man flyger.

Hela proceduren påminde Hanashiro om vad hans gode vän Bob sa när Hanashiro bad om packningstips inför sitt första OS-uppdrag för några år sedan. När Bob läst listan över kamerautrustningen slutade han och sa ”Äsch, ta med alltig!”.

- Ja, jag började med att packa ner allting till Vancouver, berättar Robert Hanashiro. Men efter att ha försökt att få ihop pusslet var jag tacksam över att ha lyckats lämna några saker hemma i alla fall.

Läs hela historien och utrustningslistan här