https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotografer/bildjournalister-vill-krypterar-sina-bilder
545292
Fotografer
Fotografer

Bildjournalister vill kryptera sina bilder

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/krypterad.jpg?itok=aaoLz3bP', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/krypterad.jpg?itok=aaoLz3bP', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/krypterad.jpg', w: 1200, h: 801, title: ' ' },]

Totalbetyg

En samling bildjournalister och dokumentärfilmare har skrivit ett öppet brev till ett flertal kameratillverkare och bett dem överväga möjligheten att använda kryptering i deras produkter.

Många olika former av lagring, hårddiskar och olika tjänster, erbjuder användaren möjlighet att kryptera innehållet så att inte någon ska kunna se det utan tillstånd. Det här är något som en sammanslutning av 150 fotografer och dokumentärfilmare som kallar sig Freedom of the press foundation även vill se som en möjlighet i sina kameror. 

De menar att om en fotografs utrustning i dagsläget blir konfiskerad eller stulen, och om denne har bilder med känsligt innehåll, så riskerar detta att spridas. Det kan försätta anonyma källor eller andra utsatta personer i fara. Om bilderna på minneskortet kunde krypteras skulle den problematiken försvinna. 

Du kan läsa hela brevet här