https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotografer/dn-fotografen-paul-hansen-gripen-i-minsk
547420
Fotografer
falskt
Fotografer

DN-fotografen Paul Hansen gripen i Minsk

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/Paul-Hansen.jpg?itok=mTUulYV0', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/Paul-Hansen.jpg?itok=mTUulYV0', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/Paul-Hansen.jpg', w: 1000, h: 740, title: ' ' },]

Totalbetyg

Dagens Nyheters fotograf Paul Hansen har frihetsberövats tillsammans med en grupp journalister av polisen i Belarus.

Enligt uppgift från DN har tidningens fotograf Paul Hansen och runt 20 andra journalister gripits och förts till en polisstation i Minsk. Paul stoppades vid hotellet intill Självständighetstorget i centrala Minsk, för att föras vidare till en polisstation tillsammans med journalister från Reuters och BBC. 

”Vi har precis fått information och är i kontakt med relevanta myndigheter. Journalistik är inte ett brott”, kommenterar DN:s chefredaktör Peter Wolodarski på dn.se.

Det Belarusiska inrikesdepartementet har uttalat sig och säger att gripandets syfte är att kontrollera journalisternas lagliga status i landet. Den svenska ambassaden i Minsk ska vara informerad, och dess svenska ambassadör ska också vara på plats vid polisstationen.

Ämnen

167315513313063_3542192055825375