https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotografer/fotoutbildaren-stefan-ohlsson-ar-dod
546212
Fotografer
Fotografer

Fotoutbildaren Stefan Ohlsson är död

Stefan Ohlsson, september 2016.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/stefan-ohlsson.jpg?itok=2Fo5wwsd', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/stefan-ohlsson.jpg?itok=2Fo5wwsd', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/stefan-ohlsson.jpg', w: 2000, h: 1333, title: 'Stefan Ohlsson, september 2016. ' },]

Totalbetyg

Stefan Ohlsson ligger bakom mycket av den kunskap kring bildhantering och fototeknik som lärts ut till svenska fotografer.

Stefan Ohlsson gjorde sig känd i fotokretsar som en mycket nogrann man. Han har bland annat varit ordförande i Svenska fotografers förbund och var en av personerna bakom utbildningsföretaget Projektor. Han var även lärare på bland annat Nordens fotoskola och skrev även för F-fotografisk tidsskrift. 

Kamera & Bilds chefredaktör Calle Rosenqvist hade Stefan Ohlsson som lärare under sin utbildning till bildjournalist på Mittuniversitetet i Sundsvall.

– Stefan Ohlsson var en av få som hade stenkoll på allt från färgtemperatur till bildskärpa och profiler, och hade alltid ett trick för att justera bilden så att den fick det där lilla extra. Han har varit med och hjälpt många av dagens bildjournalister med att utveckla sin professionella bildhantering och hans kunskap lever vidare i många av de bilder vi ser i media idag.

Stefan Ohlsson avled på morgonen den 17 september, han blev 66 år. 

167315513313063_2083326468378615