https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotografer/gratis-kurs-i-ljussattning-och-fler-forelasningar
547153
Fotografer
falskt
Fotografer

Gratis kurs i ljussättning och fler föreläsningar

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/photography-1850469_1920.jpg?itok=XxuNYZ-a', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/photography-1850469_1920.jpg?itok=XxuNYZ-a', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/photography-1850469_1920.jpg', w: 1920, h: 1079, title: ' ' },]

Totalbetyg

Gamleby bjuder på fler föreläsningar i veckan och Aifo bjuder in till en gratis föreläsning om ljussättning.

Förra veckan skrev vi om att Gamleby erbjöd föreläsningar varje dag (med start på tisdagen) klockan 13. De fortsätter även denna vecka och kör då alla vardagar. Det vill säga fem föreläsningar med start idag klockan 13. Veckans schema ser ut som följer: 

Thom Bridge – 30/3 måndag kl 13

Thom Bridge är en svensk-engelsk konstnär, bosatt i London. Han kommer att prata om sin konstnärliga praktik, varför han startade nätverket Field/s Forum i London och hur det är att ta sig fram som fotograf och konstnär i London. Thoms verk har visats över hela världen, den första utställningen i Sverige han deltog i var Ny Nordisk 2010 på Hasselblad Center. 

Ulf Lundin – 31/3 tisdag kl 13

Lundin håller en föreläsning om konstnärer som frivilligt underkastar sig ett antal regler och begränsningar under en bestämd tidsrymd; under en utställning eller under den tid som det tar att genomföra ett projekt. Formalistiska regler har använts flitigt under konsthistorien, men har inte alltid varit klart definierade eller formulerade, utan förts vidare genom konvention och tradition. 

Mårten Lange – 1/4 onsdag kl 13

Mårten Lange är författare till flera fotoböcker och har gjort många fotoutställningar runt om i världen. Mårten Lange kommer tala om sin egen resa, från att vara student i Gamleby 2004 till att vara fotograf i karantän i Berlin 2020. 

Fanny Beckman – 2/4 torsdag kl 13

Hon har i sina fotografiska arbeten bland annat samarbetat med Malmö Kvinnojour för att belysa våld i nära relationer. Hon har startat projektet och podcasten Women of My Generation  från London där hon bor. Fanny kommer berätta om hennes projekt och om hur det går att kombinera aktivism och fotografi.

Ilkka Ranta – 3/4 fredag kl 13

Ilkka Ranta jobbar som fotograf i Västervik och kommer tala om vardagslivet för en fotograf, det som är mindre glamoröst, brödjobben, hur tufft det kan vara att frilansa som fotograf men också om glädjen med detsamma. Ewa Stackelberg – 6/4 måndag kl 13

Ewa Stackelberg, en av sveriges mest välrenommerade konstfotografer. Ewa Stackelberg kommer berätta om sitt arbete med kameralöst fotografi, som varit hennes språk i mer än 20 år och som visats på bland annat Fotografiska. 

 

Gratis föreläsning om ljussättning

På tisdag kommer också Aifo att bjuda in till en gratis föreläsning i ljussättning. Där kommer John Hagby att gå igenom grunderna i ljussättning och vad du behöver för att komma igång med en hemmastudio. 

Anmäl dig till föreläsningen här. Där kommer även en länk till sändningen att komma när det är dags.  

 

167315513313063_3119687698075815