Fotografer

Mattias Alexandrov Klum vinterpratar på nyårsdagen

Mattias Klum vinterpratar i P1.

Fotografen och filmskaparen Mattias Alexandrov Klum vinterpratar i P1 den 1 januari 2019 – ersätter Sara Danius.

Mellan jul och nyår sänds åtta vinterprogram i radions P1, där vi bland annat får möta journalisterna Katarina Wennstam och Hanna Hellquist – och nu även fotografen Mattias Klum.

Sara Danius drabbades av sjukdom och tvingades lämna återbud till sin merdverkan i årets Vinter i P1, vilket gjorde att Mattias Alexandrov Klum, som också önskats av lyssnarna, får hoppa in i stället. Mattias Klum hade redan 1997 sitt första sommarprogram och under 2008 var det dags igen. Mattias önskades också fram av lyssnarna vintern 2014 och även i denna upplaga av Vinter i P1 får vi alltså möjlighet att höra honom, på nyårsdagen den 1/1 2019 klockan 13.00 samt reprisen klockan 22.05.

– Det känns fantastiskt att åter önskas av lyssnarna. Mitt Vinterprat den här gången ska handla om avancerad självcurling, att få bli berörd och beröra andra tillsammans med min partner Iris, om den nyupptäckta kärleken till livet och om mitt eget uppvaknande – eller ”Mattias 2.0” om man så säger, säger Mattias Klum.

Högt upp på önskelistan

Programchefen Bibi Rödöö är ledsen över att inte kunna ha med Sara Danius som vintervärd, men gläds åt årets nya snabbt inhoppande vinterpratare.

– Vi är väldigt ledsna över att Sara Danius inte kan fullfölja sitt Vintervärdskap. Väldigt många lyssnare har sett fram emot att höra henne igen efter det uppskattade Sommarprogrammet i somras. Samtidigt gläds vi åt att Mattias Alexandrov Klum med kort varsel tackat ja till att åter blir Vintervärd, eftersom även han stod högt upp på lyssnarnas önskelista, säger programchefen Bibi Rödöö.

Vintervärdar i P1 2018/2019

25/12: Katarina Wennstam – författare, journalist


26/12: Tomas Sjödin – författare, pastor, föreläsare


27/12: David Eberhard – psykiatriker, författare


28/12: Mikkey Dee – trummis


29/12: Tommy Ivarsson – entreprenör


30/12: Hanna Hellquist – journalist, programledare, författare


31/12: Olof Röhlander – mental tränare, författare, föredragshållare


1/1: Mattias Alexandrov Klum – fotograf, filmskapare, konstnär