https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotografer/paul-hansen-en-av-arets-sommarpratare
546098
Fotografer
Fotografer

Paul Hansen – en av årets sommarpratare

Paul Hansen sommarpratar den 28 juli.

Totalbetyg

Dagens Nyheters fotograf Paul Hansen debuterar som sommarvärd i P1. Hans program kommer bland annat att handla om varför Astrid Lindgren utbrast ”Kyss mig inte!” första gången de sågs.

När Sveriges Radio i dag presenterade årets sommarpratare i P1 fanns bland annat DN-fotografen Paul Hansen med på listan. Han kommer att prata den 28 juli och säger följande om sitt program:

”Det ska bland annat handla om varför Astrid Lindgren utbrast ”Kyss mig inte!” första gången vi möttes, otippade fotbollskunskaper hos en ung man i Turkiet – och om den första döda människan jag såg.”

Årets fotograf – åtta gånger

Paul Hansen har utsetts till Årets fotograf åtta gånger samt mottagit flera internationella priser, exempelvis World Press Photo för en bild från ett begravningsfölje i Gaza.

Han har gett ut fotoböckerna Människa, människa och Being there som även visades som utställning på Fotografiska i Stockholm förra året.

Han har fotograferat från många av världens konflikt- och katastrofområden, och fick en kula bortopererad ur ryggen efter att ha blivit beskjuten av IS utanför Mosul i Irak.

När han får tid över spelar han handboll och paddlar kajak.

 

 

167315513313063_1931007160277214