https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotografer/paul-hansen-r-v-rldens-b-sta-pressfotograf
308279
Fotografer
Fotografer

Paul Hansen är världens bästa pressfotograf

Paul Hansen är utnämnd till årets fotograf i fototävlingen Pictures of The Year International. Skärmdump från www.dn.se.

Totalbetyg

Av 2.000 fotografer valdes svenska fotografen Paul Hansen till världens bästa pressfotograf i internationella fototävlingen ”Pictures of The Year International”.
  • Publicerad 12 år 3 månader
    2010-02-22 14:17

Det är tre skildringar av Paul Hansen som belönats:

Tvillingarna Erik och Lennart. De två tvillingarna hade en hård uppväxt med landade därefter mjukt hos AIK:s supportrar. Bilderna visar brödernas sista tid tillsammans innan Lennart dör i cancer.

Felix, som har en livshotande sjukdom i generna. Hans räddning finns i den nyfödda systerns navelsträng. Paus Hansen följde familjen under ett år.

Kriget i Gaza. Ett reportage elva veckor efter att kriget avslutades. 

I en intervju med DN besvarar Paul Hansen frågan om hur han klarar att jobba med tunga ämnen.

– Jag brukar vända på frågan; Hur klarar jag att inte arbeta med det här? Vad skulle det vara? Att fota en presskonferens med Moderaterna? Sedan har jag väl en faiblesse för svaghet. Vi journalister skriver och fotar ofta de som sjunger bäst, vinner mest har mest makt eller de som har det sämst och som vi ska tycka synd om. Jag vill berätta om människor så att de inte bara reduceras till sin egen svaghet.

Källa.