https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotografer/roine-magnusson-ar-arets-naturfotograf
546069
Fotografer
Fotografer

Roine Magnusson – utnämnd till Årets naturfotograf

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/unnamed_0.jpg?itok=K6iJm1ZE', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/unnamed_0.jpg?itok=K6iJm1ZE', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/unnamed_0.jpg', w: 2000, h: 1221, title: ' ' },]

Totalbetyg

För sina mångfaldiga och personliga tolkningar av Sveriges natur tilldelas Roine Magnusson titeln Årets naturfotograf. "Fantastiskt och underbart på samma gång, trodde jag aldrig", säger Roine Magnusson.

För 27:e året i rad utser Naturvårdsverket Årets naturfotograf. Stipendiet som delas ut är på 25 000 kronor och går i år till Roine Magnusson.

̶  Roine Magnusson får utmärkelsen för sina mångfaldiga och personliga tolkningar av Sveriges natur. Genom Roines kamera blir djur och växter individer snarare än arter. I sitt senaste bokprojekt tar han oss med in i ett helt annat bildspråk. Bilderna uttrycker en skörhet och närvaro som är få fotografer förunnad, säger Björn Risinger, generaldirektör på Naturvårdsverket.

Foto: Omslag Nära fåglar/ Johan Wessel

Roine Magnusson har släppt ett flertal böcker och nominerades i fjol till Augustpriset för sin bok Nära fåglar. Han har även vunnit Pandapriset två gånger med böckerna Kor en kärlekshistoria och Den underbara resan

̶  Fantastiskt och underbart på samma gång, trodde jag aldrig. Lyckan är stor att tillsammans med alla våra nära fåglar få mottaga denna hedervärda utnämning, säger Roine Magnusson om utnämningen till Årets naturfotograf.

167315513313063_1907423292635601