https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotografer/se-dokumentaren-om-bildkonstnaren-erik-johansson
547197
Fotografer
falskt
Fotografer

Se dokumentären om bildkonstnären Erik Johansson

Från dokumentären "Längtan är en plats" om Erik Johansson.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/erik_0.jpg?itok=oekf-ImM', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/erik_0.jpg?itok=oekf-ImM', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/erik_0.jpg', w: 2000, h: 1099, title: 'Från dokumentären "Längtan är en plats" om Erik Johansson. ' },]

Totalbetyg

På SVT Play kan du nu se dokumentären "Längtan är en plats" om Erik Johanssons surrealistiska världar och kreativitet. "Platser är ett genomgående tema i dokumentären", säger Erik Johansson till Kamera & Bild.

I den svenska dokumentären Längtan är en plats får vi följa med i tankegångarna hos bildkonstnären Erik Johansson. Dokumentären är ett nära porträtt av Erik och hur hans bilder kopplas samman med berättelser ur olika människors liv och platser.

FOTO: ERIK JOHANSSON
Bilden "Full moon service", som du även får se i dokumentären.

– Man kan säga att platser är ett genomgående tema i dokumentären. Dels handlar mitt bildskapande mycket om att jag försöker skapa en plats som inte finns men att fånga en känsla av att man ändå kan identifiera sig med den platsen, men också hur olika platser och kontraster mellan platser kan vara inspirerande. I dokumentären kommer det även in några parallella berättelser där andra personer berättar deras relation till platser, berättar Erik Johansson för Kamera & Bild när vi kontaktar honom.

Erik Johansson.

0#7#Mer om Erik Johansson

Den en timme långa dokumentären sänds nu på fredag 24 april 2020 klockan 20.00 på SVT2, men går redan nu att se på SVT Play.

167315513313063_3175665399144711