Fotografer

Snart dags för Stockholm fotomaraton 2016

Stockholm fotomaraton 2016 äger rum 20–21 augusti.

För tredje gången, sedan nystarten, är det återigen dags för Stockholm fotomaraton. Den 20–21 augusti kan du under ett dygn tävla om att ta de bästa bilderna utifrån olika teman.

Förra året var det närmare 400 fotografer som gav sig ut i Stockholm för att under ett helt dygn ägna sig åt att fånga bilder. Tävlingen som tidigare fanns på 80-talet återuppstod 2014, i en mer modern tappning med den digitala tekniken. Trots det finns det även en analog klass i den nystartade versionen.

Kreativ mitt i natten

Tävlingen är öppen för alla och startar klockan 12 på lördagen för att avslutas 24 timmar senare. Var fjärde timme behöver du ta dig till en given plats i Stockholm för att få fyra nya teman, som tidigare har varit till exempel ”handgjort” eller ”alla är vi barn i början”. Alla teman ska fotograferas i rätt ordning, och vid målet får du bara leverera 24 bilder till juryn.

Ett fotomaraton är enligt arrangörerna ett bra sätt att utvecklas som fotograf. Du kommer både behöva ta kontakt med främlingar och försöka vara kreativ klockan halvfem på morgonen.

Om du är sugen att delta i Stockholm fotomaraton 2016, anmäler du dig här.