https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotografer/svensk-fotograf-vann-getty-images-t-vling-f-r-b-sta-portr-tt
543094
Fotografer
Fotografer

Svensk fotograf vann Getty Images tävling för bästa porträtt

● BILDSPEL Den vinnande bilden i Contour by Getty Images Portrait Prize. Foto: Maja Daniels

Totalbetyg

Maja Daniels tog hem segern i bildbyrån Getty Images nya tävling för porträttbilder. Hon tävlade mot 721 andra fotografer från 68 länder.

Med ett porträtt av enäggstvillingarna Mady och Monette vann Maja Daniels första pris i tävlingen Contour by Getty Images Portrait Prize. Vinsten består av 10 000 dollar samt att under en månad få ha en utställning på Polka Galerie i Paris, med start den tionde oktober.

– Jag är glad för att ha blivit utvald att vinna det här priset. Det har nu gått tre år sedan jag lärde känna och började fotografera Mady och Monette. Och ju mer tid vi har tillbringat tillsammans desto mer intressant har det här projektet blivit, säger Maja Daniels efter att ha tagit emot sitt pris.

 

Bosatt i London

Maja Daniels är född i Sverige, men numera bosatt i London i England. Efter att ha studerat journalistisk, fotografi och sociologi har hon framför allt arbetat med dokumentärfilm och porträttfotografi.

– Maja Daniels presenterade för juryn en extraordinär serie av bilder som ger en rörande inblick i relationen mellan dessa identiska tvillingar, deras liv och karriärer, säger Elodie Mailliet Storm som är senior director på Getty Images.

Här kan du läsa mer om tävlingen.