https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotografer/svenskar-prisade-i-wildlife-photographer-of-the-year
545762
Fotografer
Fotografer

Svenskar prisade i Wildlife photographer of the year

● BILDSPEL Daniel Rosengren bild som tog honom till en finalplats i Wildlife photographer of the year.

Totalbetyg

Två svenska fotografer har prisats i den internationella tävlingen Wildlife photographer of the year. Det kan vara på sin plats med en liten varning då artikeln innehåller starka bilder.

Wildlife photographer of the year är en stor tävling där fotografer från 92 länder deltagit och det har skickats in nästan 50 000 bilder. Det här var den 53e upplagan av tävlingen. Totalt finns 13 olika kategorier att delta i, det finns även tre ungdomsklasser i olika ålderskategorier. Bakom tävlingen står Naturhistoriska museet i London. 

De svenska framgångarna var genom Daniel Rosengren i kategorin Fåglar och Mats Andersson i kategorin Svartvitt. De blev båda utvalda som finalister i respektiva kategori, de kom dock inte hela vägen fram till förstaplaceringarna, men topp fem i en av världens störst naturfototävlingar är väldigt bra. 

 

Foto: Brent Stirton/Wildlife photographer of the year
Brent Stirtons vinnande bild.

 

Totalsegrare i tävlingen blev Brent Stirton med sin mycket tragiska bild på en noshörning som skjutits av tjuvjägare och sedan fått sina horn avsågade. Han vann även kategorin Reportage med sin bildserie om tjuvjakt. 

 

 

167315513313063_1679545745423358