https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotom-ssan-2013-satsar-p-actionfoto
543191
Foto
Fotonyhet

Fotomässan 2013 satsar på actionfoto

● BILDSPEL Under mässan kan du titta på bildutställningar. I år ställer bland annat Mattias Klum och Lauren Greenfield ut. Foto: Johan Lindstén/Fotomässan

Totalbetyg

Nu är det inte många dagar kvar till årets stora begivenhet för alla fotointresserade. Fotomässan håller öppet 22 till 24 november och bjuder bland annat på actionfotografering till musik av olika discjockeys. Kamera & Bild finns på plats under hela mässan och sänder webb-tv.

Fotomässan som öppnar nästa fredag kommer i år att satsa mer på aktiviteter som du kan vara en del av. Bland annat så finns det ett område i mässhallen som kallas för Action Photo Area. Här kommer atleter inom parkour, cykeltrial och slackline att visa upp sina konster samtidigt som du får möjligheten att fotografera eller filma dem.

Och för att höja stämningen ytterligare kommer olika discjockeys att spela musik under tiden.

Richard Walch på plats

Bland de fotografer som föreläser hittar vi Richard Walch som fotograferar extremsporter. Han kommer att berätta hur det är att arbeta på avlägsna platser under svåra förhållanden, och varför han har börjat arbeta allt mer med film.

Pieter ten Hoopen har även han börjat arbeta med film vilket han på mässan kommer att berätta mer om.

Naturfotografen Tom Svensson ger dig tips på hur du kan utvecklas som fotograf.

Och Mattias Karlsson från Moderskeppet kommer ha flera olika seminarier där han bland annat berättar om hur du kommer igång med Lightroom 5.

Fotografen Emma Svensson från Rockfoto ger fototipsen för att ta bättre konsertbilder.

Kreativa stationer

Under mässan kommer det även att finnas olika fotostationer där du som fotograf bland annat kan lära dig mer om att måla med ljus och hur du använder ringblixtar.

Självklart kommer det även att finnas en mängd utställare, där det i vanlig ordning ges möjligheten att titta närmare på olika kameror och tillbehör.

Bland bildutställningarna hittar vi i år Mattias Klum, Lauren Greenfield och Anna Clarén.

 

Välkommen till Kamera & Bild för att skaffa magasinet till mässpris. Dessutom kan du i vår monter vinna fina fotoprylar.

Tävlingar & kaffe – hos Kamera & Bild

Kamera & Bild hittar du direkt när du kommer in i mässhallen. Här kan du skaffa magasinet till ett förmånligt mässpris, eller vinna fina priser om du lyckas skjuta bilder utan att skaka på handen. Passa också på att ta en lyxkaffe – vår maskin är redo för att bjuda dig på mässan bästa gratiskaffe!

Kamera & Bild kommer även att dela ut priser i vår stora fototävling Grand Prix, vilket sker söndag 24 november klockan 12.20 på Adobe-scenen.

Tillsammans med Photohome delar Kamera & Bild ut priser i vår fotobokstävling, vilket sker lördag 23 november klockan 12.20 på Adobe-scenen. Och i tävlingen för Picture Sweden som hålls i samarbete med Kamera & Bild delas priserna ut på lördagen den 23 november klockan 14.20.

Sänder webb-tv hela helgen

Kamera & Bild är även Fotomässans officiella webb-tv-sändare då vi under hela helgen kommer att bjuda på olika klipp från vad som är på gång under mässan. Du hittar filmerna på kamerabild.se/webb-tv. Så här såg det till exempel ut när Fotomässan 2012 öppnade.

Fotomässan 2013

Fotomässan är öppen 22–24 november på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Öppettider:

Fredag 10.00-18.00

Lördag 10.00- 18.00

Söndag 10.00-17.00

Priser:

Vuxna: 150 kr

Studerande och ungdom: 80 kr (mot uppvisande av giltigt leg.)

Barn under 12 år: Fri entré