https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/h-r-kan-naturfotografer-s-ka-stipendier
543181
Foto
Fotonyhet

Här kan naturfotografer söka stipendier

● BILDSPEL Har du ett projekt inom naturfotografi som du vill förverkliga finns nu två stipendier att söka. Foto: Tobias Dahlin

Totalbetyg

Är du en ung naturfotograf bosatt i Norden har du chans att få 100 000 kronor för att finansiera ett projekt inom naturfoto. Det är Hasselbladsstiftelsen och Stiftelsen Nordens Ark som bjuder in till att ansöka om två olika stipendier.

De två stipendierna som finns att söka är på 100 000 kronor och 50 000 kronor. Du är behörig att söka om du är nordisk medborgare eller en person som är permanent bosatt i Norden.

Hasselbladsstiftelsen och Stiftelsen Nordens Ark står bakom stipendierna som vänder sig till unga naturfotografer som vill göra ett konstnärligt eller dokumentärt projekt inom naturfotografi med fokus på bevarande av hotade arter, biologisk mångfald, landskap i förändring och naturmiljö.

För att ha chans till att få något av stipendierna lägger stiftelserna stor vikt vid projektets kreativitet och förmåga att förmedla kunskap om människors påverkan på miljön.

Tobias Dahlin fick stipendiet 2012

Tobias Dahlin utsågs till Hasselbladstiftelsens stipendiat i Naturfotografi 2012. Han fick 100 000 kronor för sin projektidé Västerhavet – om skönhet och miljöproblem, där han vill belysa både skönheten och miljöförstörelsen i Västerhavet.

Han kommer att fotografera miljöförstörelsen med fokus på överfisket och målet är att publicera en bok under 2014.

Dahlins förhoppning är att boken kommer att bredda den svenska naturfotografin.

 

Ansökan ska vara inne senast 1 mars 2014. För mer information besök Hasselbladsstiftelsen.