https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/han-betalade-80-kronor-f-r-foto-p-ebay-v-rderas-nu-till-29-miljoner
545990
Foto
Fotonyhet

Han betalade 80 kronor för ett foto på Ebay – nu värt 29 miljoner

Justin Whiting köpte den här bilden på Ebay för 80 kronor. Nu värderas den till 29 miljoner.

Totalbetyg

Sommaren 2017 köpte en engelsman ett fotografi på Ebay. Han betalade 80 kronor för det som beskrevs som ”en ung man i mörka kläder”. Men köparen såg vem det föreställde, och har nu fått fotografiet värderat till 29 miljoner kronor.

Justin Whiting, bosatt i den engelska staden Spalding kan snart vara miljonär tack vare ett köp av ett fotografi på Ebay. Han betalade 80 kronor för det som enligt beskrivningen föreställde ”en ung man i mörka kläder”. Men Justin Whiting insåg vem det var som hade porträtterats: den ökände vilda västern-gangstern Jesse James som dog den 3 april 1882. Det här skriver Expressen.

Justin Whiting, som under en tid hade försökt hitta värdefulla fotografier, hade nu dragit en vinstlott.

– Allt är möjligt på Ebay så jag köpte enstaka fotografier här och där för ett par tjugolappar, precis som andra människor skulle köpa skraplotter, säger han till Expressen.

 

Bilden ska enligt en fotoexpert ha tagits när Jesse James var 14 år gammal.

 

”Det mest värdefulla jag ägt”

Med hjälp av en fotoexpert i USA bedömdes fotografiet som äkta och enligt flera antikvitetsexperter värderas det till 29 miljoner kronor. 

Justin Whiting tänker sälja bilden och har redan varit i kontakt med flera auktionshus. Fram till dess förvarar han porträttet av Jesse James på ett säkert ställe.

– Jag är superförsiktig. Det där fotografiet är det mest värdefulla som jag någonsin har haft i min ägo. Det finns just nu i en kompis kassaskåp, säger han. 

167315513313063_1848651428512788