https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/iran-f-rbjuder-instagram
543554
Foto
Fotonyhet

Iran förbjuder Instagram

Totalbetyg

Iran har nu beslutat att även den sociala bildmediecommunityn Instagram förbjuds i landet. Detta trots att mediet används av flera av landets högt uppsatta ledare.

Förbudet härstammar från en privat stämningsansökan som ledde till en uppmärksammad rättegång. Landets myndigeht för telekommunikation har sedan dess förbjudit tjänsten i Iran. Det borde inte komma som någon större chock för omvärlden då man redan förbjudit Facebook, Twitter och Youtube. 

Landets president och flera andra högt uppsatta ledare anävnder sig bland annat av Instagram för att ge sina kampanjer en större spridning på nätet. Hassan Rouhani, Irans president, har lämnat följande uttalande till en nyhetsbyrå: Vi borde se internet som en möjlighet. Vad är vi så oroliga för? Litar vi inte på våra ungdomar?Ett uttalande som tyder på att han inte står bakom beslutet. 

förbudet har inte hindrat iranier med lite datorkunskaper att komma åt både facebook, twitter och youtube trots det tidigare förbudet. men för de som saknar kunskaper om hur man gör för att ta sig runt spärrarna så kommer flödet av information utifrån att stängas ännu något mer.