https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/kodak-forts-tter-sin-analoga-verksamhet
543111
Foto
Fotonyhet

Kodak fortsätter sin analoga verksamhet

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/alaris%20%28kopia%29_0.jpg?itok=ImqHC9vl', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/alaris%20%28kopia%29_0.jpg?itok=ImqHC9vl', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/alaris%20%28kopia%29_0.jpg', w: 1044, h: 583, title: ' ' },]

Totalbetyg

För ett drygt år sedan sade Kodak att man försökte sälja av filmtillverkningen och försäljningen av denna. Nu har man istället startat ett nytt företag som kommer att ta över filmtillverkning och försäljning med oförändrad filmportfölj.

Turerna kring ett av världens, en gång i tiden, största fotoföretag har varait många. Nu kommer alltså informationen om att Kodaks filmer kommer att fortsätta tillverkas och säljas i ett nytt företag med namnet Kodak Alaris. Detta efter att Kodak kunnat konstruera företaget för att rikta in sig på digitala fotoutskrifter, tryckning och peketering. 

– När det gäller vår produktportfölj kommer vi att sälja det som tidigare sålts av Kodak, och mer. Eftersom Kodak Alaris inte har några skulder börjar vi nästan från scratch, säger Lars Fiedler, marknadschef på Kodak Alaris i en intervju med Brittish journal och photography. Exakt vad han menar med "och mer" är lite oklart då han också förtydligar att man inte ska förvänta sig några fler produkter i deras filmportfölj. Han är dock tydlign med att de inte har några planer på att skära ner men att de kommer att noggrant följa marknaden för att göra de förändringar som krävs i utbudet.