https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/l-sv-rt-digital-fotografi-fj-rde-delen
509676
Foto
Fotonyhet

Läsvärt: Digital fotografi, fjärde delen

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/559761.jpg?itok=zoOfaVyz', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/559761.jpg?itok=zoOfaVyz', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/559761.jpg', w: 1276, h: 717, title: ' ' },]

Totalbetyg

Fotogurun Scott Kelby är här med en ny bok om fotografering. Det handlar om en uppföljare i serien Digital fotografering. Första delen är tidernas mest sålda bok om digitalfoto. Nu kommer den fjärde delen där Scott Kelby steg för steg avslöjar yrkesfotografernas hemligheter.
  • Publicerad 8 år 9 månader
    2012-07-31 10:15

Tipsen i boken är rakt på sak, kortfattade och utan teknisk nergrottning. Tillsatt är även en hel del kelbysk humor.

Man behöver verkligen inte ha läst de tidigare böckerna i serien. Tipsen i denna fjärde del går att ta till sig ändå. Faktiskt så är det bara att slå upp boken lite på måfå och du lär dig säkert någonting, oavsett på vilken nivå du ligger i ditt fotograferande.

Boken tar upp hur man fotograferar människor som ett proffs, hur man använder kamerablixten som ett proffs, studion, objektiven, hur man fotar i befintligt ljus och tar landskapsbilder som ett proffs, proffstips för resebilder, sportfoto och hdr, men även filmning med system-kameror.

Avslutningsvis slänger Kelby med ett gäng fotograferingsrecept.

Något tråkigt är det däremot att boken lite väl mycket ger känslan av direktöversättning. Det blir inte riktigt något flyt.

Titel Digital fotografi, fjärde delen

Originaltitel The Digital Photography Book, Vol 4

Författare Scott Kelby

Sidor 232

Tryckår 2012

 Förlag Pagina

ISBN 978-91-636-0988-6