https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/leica-lanserar-molnlagring
544003
Foto
Fotonyhet

10GB gratis molnlagring från Leica

Totalbetyg

Nu tar även den anrika kameratillverkaren steget upp till molnet. Med sin nya tjänst Leica Fotopark ger de fotografer möjlighet att lagra, inspireras och skriva ut sina bilder.

Liksom Canons Irista inte bara är för Canonfotografer är inte Leica Fotopark specifikt för de som fotograferar med Leica-kameror. Här kan alla ladda upp sina bilder för säkrare lagring, enklare organisering och mer inspiration, i alla fall om man ska tro Leica själva. 

Medlemskap i Leica Fotopark finns i två varianter. En som kostar noll och inga pengar alls, där får man tillgång till 10GB lagring. Betalar man däremot 10 euro i månaden får man tillgång till 100GB. 

Om man vill printa sina bilder och få dem monterade i ram så går det ocså att göra via Fotopark. Man kan välja mellan flera olika typer av utskrifter och monteringar. Just nu är själva utskriftstjänsten bara tillgänlig för användare i europa. 

Sidan har också ett nätverk där du kan gå med för att se andras bilder och bli inspirerad av olika fotografer. Tjänsten är fortfarande på beta-testnivå men det går att anmäla sig och testa om man så önska. 

Läs mer och testa tjänsten här.