Fotonyhet

10GB gratis lagring med nya Canon Irista

Det har snackats om Canons molnlagringstjänst i ett par år nu. Nu erbjuder tillverkaren sin nya tjänst Irista med 10GB gratis lagring.

I vår specialtidning Allt om Canon 2012 hade vi en artikel om Canons Project 1709. Det var namnet på Canons molnlagringsprojekt som då planerades bli klart till feburari 2013. Project 1709 dök aldrig upp i februari, det har inte dykt upp sedan dess heller. Men nu kommer istället Irista som är Canons nya namn på tjänsten.

Tanken med irista är att man ska kunna ha alla sina bilder i en databas och det ska vara enkelt att både ladda upp, söka och indexera bilderna i systemet. Fördelen med en molnlagringstjänst är att du alltid kommer åt den och den är inte beroende av fysiska diskar i ditt hem. Något som alla vet kräver lite underhåll för att de inte ska haverera och skapa oreda och olycka. Från irista kanman också ladda upp bilderna direkt till Facebook eller Flickr.

Irista har inga begränsningar när det kommer till filstorlek och det kan hantera, enligt pressmaterialet, många olika filformat.

Om man tror att man klarar sig på 10GB kostar det ingenting att skaffa sig ett konto. Om man behöver mer utrymme så finns det betalversioner där man får antingen 50 GB eller 100GB. Dessa kostar 4,9 euro i månaden eller 49 euro per år respektive 10,99 euro i månaden eller 109 euro per år. Man får alla funktioner redan i gratisvarianten och man betalar alltså bara extra för utrymmet.

Vill du kolla in nya Canon Irista så kan du göra det här.