Fotonyhet

Red Bull Illume är tillbaka

En av världens största fototävlingar för äventyrs- och actionsportfoto kommer att öppna upp sina portar för deltagare i år efter ett års uppehåll.

Detta blir den tredje upplagan av tävlingen sedan 2007 då den första ägde rum. Senaste gången tävlingen blev av var 2010 och då deltog över 20 000 bilder från nästan 5000 fotografer spridda över 112 länder. När inlämningsperioden är slut, i april 2013 kommer en jury bestående av några av världens främsta bildredaktörer, vilka har vi tyvärr ingen information om, att utse en total vinnare men även de femtio bästa bilderna ur de olika kategorierna(fem per kategori) kommer att utses och belönas. De tio kategorierna är:ifestyle, playground, energy, spirit, close up, wings, sequence, new creativity, experimental och illumination.

Utöver äran och att få med sin bild i den omrkingresande utställningen som följer kommer totalvinnaren att få en Leica S medan de övriga femtio utvalda får var sin Leica X2. Tävlingen är öppen för alla, både professionella och amatörer. Kraven är att bilderna är tagna efter feburari 2010, de får heller inte vara manipulerade.

Tävlingen öppnar för bidrag den 1 december och stänger 31 april 2013.

Lär mer här.