https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/reuters-f-r-inte-fota-os-invigningen
545900
Foto
Fotonyhet

Reuters får inte fota OS-invigningen

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/Sochiolympicrings.jpg?itok=Tb8s3_ab', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/Sochiolympicrings.jpg?itok=Tb8s3_ab', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/Sochiolympicrings.jpg', w: 970, h: 666, title: ' ' },]

Totalbetyg

Nyhetsbyrån Reuters kommer inte att få ha några fotografer på plats när de Olympiska spelen invigs om en dryg vecka. Detta på grund av brott mot ett media-embargo.

Den stora nyhetsbyrån Reuters kommer alltså inte att få ha några fotografer på plats inne på ingivningen av de Olympiska spelen som startar om en dryg vecka. Anledningen till det är att Reuters har publicerat bilder från repetitionerna inför invigningen, något som deras avtal förbjöd dem från att göra. Efter att både IOK och representanter för PyeongChang protesterat mot publiceringen togs bilderna ner av Reuters, men IOK nöjde sig inte med det. 

Eftersom IOK och representanterna för PyeongChang ansåg att brottet mot embargot var så pass allvarligt har de dragit in Reuters ackrediteringar till invigningen för både fotografer och journalister. De fotografer som tog bilderna på repetitionerna har dessutom fått sina ackrediteringar för hela OS indragna. IOK har sagt att de använder Reuters som ett exempel för vilken typ av straff de kommer att använda sig av om någon annan bryter mot deras embargoregler. 

167315513313063_1785487134829218