https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/sony-satsar-pa-ai-och-planerar-12-nya-objektiv
546242
Foto
Fotonyhet

Sony satsar på AI och planerar 12 nya objektiv

Totalbetyg

Sony släppte inga nyheter på årets Photokina, men meddelar att man kommer att satsa på maskininlärning för att förbättra AF-prestanda, samt att de har 12 nya objektiv på gång.

Sony hade inga nyheter att förtälja på årets Photokina, men som vi tidigare rapporterat om så har de nyligen släppt sin ljusstarka och kompakta FE 24mm F1.4 GM

På deras presskonferens berättar Sonys vicepresident Kenji Tanaka att resten av kameratillverkarna nu har ändtrad den spegellösa världen för fullformat – och påminde ödmjukt om att de själva gjorde detta för fem år sedan. Han berättade även att Sony varit marknadsledande inom det spegellösa området mellan 2010 och 2017, både när det gäller andel och värde, och att de var nummer ett när det gäller spegellöst fullformat.

Fler objektiv – och smartare AF

Dagens objektivuppsättning för Sony E är totalt 48 stycken, något som Sony själva menar att de ska expandera till 60 stycken, med 12 nya objektiv. Vilka objektiv det blir får vi ingen vidare information om, inte heller vilket tidsspann det rör sig om för de nya objektiven. Men detta innebär att Sony lyssnat på sina användare, eftersom Sony tidigare blivit kritiserade för att ha för få objektiv – något de nu vill göra något åt.

Däremot avslöjade Tanaka att Sony nu är beredda att öppna upp specifikationerna för sin fattning, något som skulle skapa ett större utbud för konsumenten då fler kan tillverka objektiv åt Sonys kameror.

Dessutom ska Sony framöver satsa på maskininlärning, för att träna igenkänningsalgoritmen för bland annat ögon-autofokus på djur. Introduktionen av AI ska även kunna användas för att förbättra AF-hastigheten, och inte bara säkerheten för autofokusen.

167315513313063_2095055720539023