https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/susanna-forsell-prisas-f-r-sina-bilder-av-livet-som-strippa
543215
Foto
Fotonyhet

Susanna Forsell prisas för sina bilder av livet som strippa

Foto: Susanna Forsell

Totalbetyg

I världens största tävling för examinerade bildjournalister, College Photographer of the year, har Susanna Forsell tagit både en guld- och en bronsplacering. Hon vinner med bilder av Izza – en tvåbarns-mamma som arbetar med striptease.

Susanna Forsell har under våren 2013 följt Izza i hennes vardag. Hon har i hela sitt vuxna liv arbetat som strippa och Susanna har varit med och fotograferat Izza på hennes arbetsplats. Men Susanna har även dokumenterat Izzas liv som mamma till två döttrar och hur det är att vara gift med en man som sitter i fängelse.

Bilderna som var Susannas examensprojekt vid Mittuniversitetet i Sundsvall prisas nu i tävlingen College Photographer of the year, där examinerade bildjournalister från hela världen deltar. Susanna tog hem första platsen i kategorin "feature", och hon vann även ett brons i dokumentklassen.

Projektet har Susanna gett namnet Just like Heaven och bilderna kan du se på Studio Bergamott i Stockholm från den 5 december då det är vernissage mellan klockan 17 och 20.

 

Här kan du läsa mer om College Photographer of the year och se fler bilder.