https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/utst-llningar/cff-presenterar-tre-unga-kvinnor
388903
Utställningar
Utställning

CFF presenterar tre unga kvinnor

Totalbetyg

Centrum för fotografi visar upp bilder från tre kvinnliga fotografer ur det yngre gardet på Supermarket Art Fair, Kulturhuset i Stockholm den 18 till 20 februari; Helga Härenstam, Anna Linderstam och Anna Strand.
  • Publicerad 11 år 10 månader
    2011-02-04 08:23

I Serien The Looking Glass Photos fokuserar Helga Härenstam på relationen mellan minne, fotografi och självbiografi och berör balansen mellan fakta och fiktion. Serien är inspirerad av ett gammalt familjealbum.

Anna Strand har valt att arbeta med fotografi och text som ett sätt att utforska gränser såväl som möjligheter hos språket och blicken. Med olika typer av textelement kopplade till bilderna, så som titlar, text synlig i bild eller som egna textverk, resonerar Strand runt konsten att läsa och förstå bildspråk.

Anna Linderstam skapar i sina verk ett slags tysta dramer. Genom att använda kroppen som form undersöker hon tillsammans med sina modeller psykologiska tillstånd och konflikter. I Exaggerated Blindness bär modellen till exempel kontaktlinser som blockerar hennes blick och lämnar henne tillfälligt blind.

Utställningen kan ses mellan den 18 och 20 februari.

Mer om Supermarket Art far hittar du på evenemangets hemsida www.supermarketartfair.com