https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/utst-llningar/fotografiska-firar-ett-r-med-portr-tt-av-fotografer
471168
Utställningar
Utställning

Fotografiska firar ett år med porträtt av fotografer

© Sally Mann av Cato Lein, Nan Goldin av Tuija Lindström
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/556510.jpg?itok=PM7uxhTA', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/556510.jpg?itok=PM7uxhTA', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/556510.jpg', w: 500, h: 316, title: '© Sally Mann av Cato Lein, Nan Goldin av Tuija Lindström ' },]

Totalbetyg

Fotografer känner vi igen via deras bilder. Ofta vet vi inte hur fotografen faktiskt ser ut. När Fotografiska firar ett år gör de det med utställningen Fotograf/Fotograf – porträtt på internationellt erkända fotografer. Bland annat Sally Mann fotograferad av Cato Lein, Albert Watsons porträtt av Mary Ellen Mark och Knut Koivistos bild av Albert Watson.
  • Publicerad 10 år 1 månad
    2011-05-22 11:06

Den 21 maj 2010 slog Fotografiska upp sina portar i det gamla tullhuset på Stadsgården i Stockholm. Topputställning efter topputställning har följt sedan dess med publiksuccé som följd. På kort tid har Fotografiska blivit en given plats och det är nästan märkligt med känslan att Fotografiska "bara" funnits ett år.

Nu är det ändå bara ett år de funnits och för att fira detta visar de ett gäng porträtt på fotografer nere vid kajen på Stadsgården. I stället för att lyfta fram fotografernas kända bilder har de valt att presentera fotografen framför kameran.

Tio fotografporträtt ställs ut nere vid vattnet. Anton Corbijn fotograferad av Johan Bergmark, Nan Goldin av Tujja Lindström, Kenneth Gustavsson av Anders Petersen, Sally Mann av Cato Lein, Mary Ellen Mark av Albert Watson, Lennart Nilsson av Sanna Sjöswärd, Anders Petersen av Kenneth Gustavsson, Christer Strömholm av Dawid, Patti Smith av Lars Lindqvist och Albert Watson fotograferad av Knut Koivisto.

Läs mer på Fotografiska.eu.