Utställning

From Back Home blir del av Fotografiskas samling

Målet är en samling av hela utställningar som under begränsade perioder visas på museet men även utomlands. Först ut att bli del av Fotografiskas samling är Anders Petersens From Back Home. Ett urval visas på det nyöppnade museet mellan den 10 juni och 5 september.

Publicerad
Från bildserien From Back Home som precis blivit en del av Fotografiskas samling. Foto: Anders Petersen

Stiftelsen som sköter Fotografiskas samling arbetar för att främja svenskt samtida fotografi både i Sverige och utomlands.

– Vi är mycket stolta över att Fotografiskas samling startar med verk av Anders Petersen, en av Sveriges mest betydelsefulla fotografer, säger Jan Broman som är en av Fotografiskas grundare.

From Back Home är en svartvit bildserie med över 100 bilder från Värmland, Anders Petersens minnen från den plats han en gång kallade sitt hem.

From Back Home är min subjektiva tolkning av ett hem, säger Anders Petersen. För mig är bildserien mer än bara en dokumentation, tillsammans skapar bilderna mitt självporträtt.

Stiftelsen kommer även att arbeta med Lennart Nilssons Ett barn blir till, som just nu visas på Fotografiska. Bildserien blir inte en permanent del av samlingen, men via ett 5-årsavtal har Fotografiska blivit betrodda att visa den på andra platser.

Anders Petersens From Back Home visas på Fotografiska mellan den 10 juni och 5 september.

www.fotografiska.eu