https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/utst-llningar/johan-rheborgs-nya-roll-sportfotograf
521747
Utställningar
Utställning

Johan Rheborgs nya roll – sportfotograf

Under 2012 har Johan Rheborg följt och fotat tre lag i damallsvenskan. Foto: Johan Rheborg
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/551165.jpg?itok=Cfj-7Qbb', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/551165.jpg?itok=Cfj-7Qbb', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/551165.jpg', w: 1000, h: 677, title: 'Under 2012 har Johan Rheborg följt och fotat tre lag i damallsvenskan. Foto: Johan Rheborg ' },]

Totalbetyg

Skådespelaren Johan Rheborg har även en stor passion för fotografering. Under 2012 följde han tre lag i damallsvenskan med sin kamera. Resultatet visas i utställningen "Fotboll är en konst".

Foto: Johan Rheborg
Johan Rheborg

Johan Rheborg gillar

att fotografera med sin Leica eller Rolleiflex. På senare år har han även börjat fotografera digitalt även om han föredrar det analoga.

– Jag har alltid fotograferat mycket. När jag tar bra bilder, som jag själv gillar, då får jag en väldig tillfredsställelse. Jag tränar ögat och ser saker, det är ett sätt att fylla på inspirationen, har Johan Rheborg tidigare sagt till Kamera & Bild.

Under 2012 följde han damlagen AIK, Kopparbergs Göteborg FC och LdB FC Malmö med sin kamera. Bilderna visar det som händer utanför planen, i pausen och efter matchen med uppladdning, besvikelse, pepp-talk och ren lycka. Resultatet visas nu i utställningen "Fotboll är en konst".

– Fotboll är mer än ett spel. Glädje, passion och en stor portion stolthet! Det är roligt att vi under EM-året får visa på våra stjärnor i världsklass på ett annorlunda sätt, säger Linda Wijkström, generalsekreterare för Elitfotboll Dam.

Fotografierna kommer att ställas ut på Rica Hotels i Stockholm, Göteborg och Malmö under våren och sommaren. Startdatum och plats:


8 maj - Rica Hotel Kungsgatan, Kungsgatan 47, Stockholm


16 maj - Rica Hotel No. 25, Burggrevegatan 25, Göteborg


31 maj - Rica Hotel Malmö, Stortorget 15, Malmö

Utställningen kommer även att hänga på Smålandsmuseum i Växjö.