https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/utst-llningar/kontroversiella-jerusalem-visas-i-stockholm
380060
Utställningar
Utställning

Kontroversiella "Jerusalem" visas i Stockholm

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/554454.jpg?itok=QOH0XpXH', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/554454.jpg?itok=QOH0XpXH', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/554454.jpg', w: 470, h: 329, title: 'Foto: Elisabeth Ohlson Wallin ' },]

Totalbetyg

Elisabeth Ohlson Wallins Jerusalem innehåller 14 bilder av homosexuella, bisexuella och transpersoners kärlek i den heliga staden. Utställningen har väckt stor debatt och lanseringen av boken med samma namn stoppades under premiärvisningen på Världskulturmuseet i Göteborg. Nu kommer boken istället att släppas när uställningen visas på Södra teatern i Stockholm 4-13 januari.
  • Publicerad 11 år 1 månad
    2010-12-08 11:11

Mötet mellan religion och sexualitet är ett genomgående tema för fotografen Elisabeth Ohlson Wallin och precis som med den tidigare utställningen Ecce Homo, väckte Jerusalem debatt redan innan den visades för första gången på Världskulturmuseet i Göteborg i höstas.

I uställningen speglas judendomens, kristendomens och islams syn på HBT-personer. Bilderna har väckt starka känslor eftersom fotografen Elisabeth Ohlson Wallin projicerat citat från bibeln, toran och koranen. Bland annat har hon anklagats för att kränka religiösa, men hennes intentioner är snarare de motsatta.

– Jag vill med fotoutställningen Jerusalem skapa ett samtal kring vad mycket gamla religiösa texter gör med oss idag, säger hon. Bilderna är en utsträckt hand, inte en slägga.

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Utsällningen och boksläppet Jerusalem av Elisabeth Ohlson Wallin är startskottet på Södra teaterns nya serie om andlighet – Guds bakficka.

Jerusalem visas mellan den 4 och 13 januari.

Elisabeth Ohlson Wallins webbsida: www.ohlson.se

Södra teatern: www.sodrateatern.com