https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/utst-llningar/nu-f-r-alla-h-nga-ut-p-fotografiska
543325
Utställningar
Utställning

Nu får alla hänga ut på Fotografiska

Fotografiska öppnar en höstsalong i september. Foto: Calle Rosenqvist
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/fotografiska.jpg?itok=q0Rj1tVc', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/fotografiska.jpg?itok=q0Rj1tVc', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/fotografiska.jpg', w: 1814, h: 946, title: 'Fotografiska öppnar en höstsalong i september. Foto: Calle Rosenqvist ' },]

Totalbetyg

Nu behöver du inte vara en världskänd fotograf för att få ställa ut på Fotografiska. Till hösten öppnar de en höstsalong dit alla är välkomna att skicka in sina bilder.

Fotografiska gör nu en variant på Liljevalchs vårsalong och öppnar en utställning till vilken både etablerade och nya fotografer får skicka in sina bilder.

En jury kommer sedan att välja ut vad som hängs upp på väggarna i september, då Fotografiska öppnar sin höstsalong. Men redan innan 9:e mars måste du skicka in dina bilder för att vara med i uttagningen.

Alla över 18 år får vara med

Till höstsalongen får alltså alla skicka in bilder. Det enda kravet är att du är över 18 år och bosatt i Sverige. Idén med utställningen är att ta pulsen på svenskt fotografi 2014, snart 200 år efter att det första kända fotografiet tog form.

Redan i dag kan du skicka in upp till 20 bilder, antingen som separata verk eller som en serie. Det kostar inget att vara med förutom att du måste leverera bilderna på en CD-skiva eller USB-sticka.

Bilderna är till salu

Den 13–14 mars samlas juryn för att välja ut bilder och den 18 april kommer alla som skickat in material få besked om de kommit med eller inte. Alla bilder på utställningen är till salu, och det är du som sätter priset.

 

Här kan du ladda ner anmälningsblankett och läsa mer om höstsalongen.