https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/utst-llningar/ohlsson-wallin-ifr-gas-tter-ideal-med-bara-br-st
545002
Utställningar
Utställning

Ohlson Wallin ifrågasätter ideal med bara bröst

Claire Wikholm, Saga Becker, Julia Skott
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/ohlsson%20wallinbro%CC%88st.jpg?itok=rNQlWhub', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/ohlsson%20wallinbro%CC%88st.jpg?itok=rNQlWhub', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/ohlsson%20wallinbro%CC%88st.jpg', w: 2000, h: 983, title: 'Claire Wikholm, Saga Becker, Julia Skott ' },]

Totalbetyg

Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin är känd för att göra bilder som ofta hamnar i blåsväder. Nu har hon gjort en utställning för att uppmärksamma bröstcancer och kroppsideal, med bilder på bara bröst.

Bilderna, som ska visas på Kulturen i Lund, publicerades första gången i Klämkalendern som gavs ut av bageriet Bonjour för att stödja Bröstcancerfonden. För att det inte bara skulle bli bilder på kvinnor med bara bröst, som skulle kunna tolkas som sexistiskt, fotograferade Ohlson Wallin först av kvinnornas bröst och printade dessa bilder i svartvitt. Kvinnorna fick sedan hålla den svartvita bilden framför sig, när de stod fullt påklädda. 

Utställningens bilder kompletteras med fyra texter av utvalda skribenter som diskuterar kroppsideal och hur vi ser på kroppar i dag. 

Bilderna visas på på Kulturen i Lund och utställningen öppnar den 11e juni och hänger till september.