Utställningar
https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/utst-llningar/reportagem-stare-p-galleri-kontrast
Utställning

Reportagemästare på Galleri Kontrast

När Kamera & Bild intervjuade en av segrarna i Årets Bild, Sara Strandlund, berättade hon att en av de fotografer som inspirerar henne mest är polacken Tomasz Gudzowaty. Nu går det att se hans fantastiska bilder i utställningen "Sports features" på Galleri Kontrast.
423321
  • TEXT Bo Ignell
    Publicerad 7 år sedan
    2011-03-26 12:22

Idag öppnar utställningen "Sports features" med den polske fotografen Tomasz Gudzowaty på Galleri Kontrast.

Hans foton har publicerats i bland annat Guardian, Newsweek, Forbes, Time och Photo. Gudzowaty har fått massor av priser i stora internationella fototävlingar som till exempel World Press Photo och Pictures of the Year International.

Tomasz Gudzowaty (f 1971) har studerat juridik vid Warszawas universitet. Han har berättat i intervjuer att han blev intresserad av foto redan under gymnasietiden. Ändå valde han sedan att studera juridik och arbetade även ett tag som advokat. Men när hans idealistiska bild av arbetet krockade med verkligheten gav han upp den juridiska karriären och började med foto i stället.

Gudzowaty har fotograferat allt från natur till socialreportage, men de senaste åren har han mest hållt sig inom området sportreportage. Särskilt gäller det perifera sporter: exotiska, ovanliga eller på annat sätt utanför huvudfåran. Bilderna på Galleri Kontrast är ett representativt urval från de senaste tre åren.

Missa inte heller Tomasz Gudzowatys hemsida.

Öppettider på Galleri Kontrast finns här. Som vanligt är det gratis eller frivilligt inträde och utställningen pågår till och med 24 april.

Sara Strandlund som blev Årets Rookie och vann Årets Bild i klassen Sportbild Feature kan du läsa mer om här.