Utställning

Studenter visar upp den nakna staden

Stockholm. Foto: Susanna Forsell Susanna Forsell
Sankt Petersburg. Foto: David Neman David Neman
Kalifornien. Foto: Erik Englund Erik Englund
Ljubljana. Foto: Erik Lauri Kulo Erik Lauri Kulo
Istanbul. Foto: Josef Bjou0308rnetun Josef Bjou0308rnetun
New Delhi. Foto: Matilda Sandberg Matilda Sandberg

På nationaldagen öppnar utställningen The Naked City. Det är bildjournalister från Mittuniversitetet som har tolkat temat storstadsliv genom att bland annat fotografera brottsplatser i Stockholm, sexkulturen i Köpenhamn och kvinnors livssituation i New Delhi.

Avgångångklassen från bildjournalistikprogrammet i Sundsvall har under våren rest till olika platser i världen för att skapa berättelser om storstadens själ. Examensarbetet har haft temat The Naked City som är inspirerat av en klassisk noir-film från 1948, där människoöden skildras i den tuffa världsmetropolen New York.

Studenterna har tolkat temat var och en på sitt sätt och skapat personliga berättelser om människor och händelser från 13 städer i elva länder spridda över tre kontinenter. Bilderna skildrar bland annat brottsplatser i Stockholm, sexindustrin i San Diego och ungdomars vardag i Sankt Petersburg.

Utställningen hänger på Galleri CFF, Centrum för fotografi på Tjärhovsgatan 44 i Stockholm. Vernissage äger rum den 6 juni klockan 17–20, utställningen pågår sedan fram till den 19 juni.

Läs mer om utställningen på www.bild13.se.