https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/utst-llningar/vinn-en-workshop-i-roger-ballens-absurda-v-rld
543407
Fotonyhet

Sista chansen: Vinn fotoworkshop värd 7450 kronor

● BILDSPEL ©Roger Ballen, Head below Wires, Outland 1999, Courtesy PUG OSLO.

Totalbetyg

Kamera & Bild och Fotografiska tävlar ut en plats till Roger Ballens workshop. Var med och tävla innan söndag 23 mars.

Roger Ballen.
Om ett par veckor arrangerar Fotografiska Stockholm Photography Week, där besökarna får möjligheter att lära sig och inspireras av olika fotografer.

Utöver Artist talks med bland andra Vee Speers, Eugenio Recuenco och Joyce Tenneson, kommer Roger Ballen ge en workshop i fyra dagar som beskrivs som en psykologisk djupdykning.

Under workshopen får du möjligheten att fotografera tillsammans med Roger Ballen samt att visa upp din portfolio för att få kritik. Workshopen pågår mellan 2 och 5 april 2014.

 

Här kan du läsa mer om workshopen.

Här kan du se en film om Roger Ballens senaste bokprojekt.

 

Djupt psykologiskt

Roger Ballen är född 1950 i New York och är sedan mer än 30 år bosatt och verksam i Johannesburg, Sydafrika. Han har genom att kombinera fotografi, skulptur, film och installationer skapat en egen värld.

Han beskriver sitt konstnärskap som djupt psykologiskt och existentiellt. Att skapa konst är en övning i att definiera sig själv, menar han.

Besökte loppmarknad

Förutom att Roger Ballen visar 107 fotografier på Fotografiska så har han även besökt loppisar i Stockholmområdet under veckan utställningen öppnar, för att samla material som utgör en installation på Fotografiska.

Var med och tävla

Tävlingen är avslutad. Här hittar du vinnaren.

Utställningen Roger Ballen’s Theater of the Absurd pågår fram till den 7 juni.