https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/utstallningar/portraits-of-humanity-varldens-forsta-fotoutstallning-i-rymden
547485
Utställningar
falskt
Utställning

Portraits of Humanity – världens första fotoutställning i rymden

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/skarmavbild_2020-10-07_kl._09.15.18.png?itok=k85F-TFV', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/skarmavbild_2020-10-07_kl._09.15.18.png?itok=k85F-TFV', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/skarmavbild_2020-10-07_kl._09.15.18.png', w: 2000, h: 1250, title: ' ' },]

Totalbetyg

British Journal of Photography och Magnum Photos har genomfört en fotoutställning med 400 fotografier – i rymden. Utställningens bilder visar vad det innebär att vara människa.

British Journal of Photography, Magnum Photos och 1854 Media har tillsammans genomfört en utställning i rymden med 400 fotografier. Bilderna visas som ett bildspel på en bildskärm, 4 000 mil uppe i statosfären och är dryga halvtimmen långt.

Foto: Portrait of humanity

Foto: Portrait of humanity

En kamera som filmar bildspelet finns monterad på enheten som sedan lyfte till stratosfären med en väderballong. Utställningen filmades och sändes live på nätet.

   

    

Bakom bilderna finns en historia, en berättelse om fotografiet och händelserna där bakom. Det som är gemensamt för alla utvalda bilder är att de visar och bevisar att det är fler saker som förenar mänskligheten än delar den, en tanke som också är utställningens syfte att förmedla.  

Foto: Portrait of humanity

Portraits of Humanity startades 2018 tillsammans med Magnum Photos som en fototävling, med syfte att visualisera vad det innebär att vara människa i en tid fylld av händelser och tumult.

Så här skriver beskrivs årets utställning:

"2020 has been a year of unprecedented global struggle. Perhaps now more than ever, we can find solace in what makes us human: the universal expressions of life that prove, after everything, we are made of the same things. First hellos. Last goodbyes. Moments of reflection. Periods of resilience. Stories of hope. Strives for change. And everything in between."

 

Ställer du ut bilder? Lägg till din utställning i vår utställningskalender för att den ska synas på kamerabild.se

gr:#200) If posting to a group, requir