https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/wisslarens-bilder-p-instagram-blir-frim-rken
545118
Foto
Fotonyhet

”Wisslarens” bilder på Instagram – nu som frimärken

Frimärkena i offsettryck är utformade av Carina Länk efter fotografier av Christoffer Collin.

Totalbetyg

Den nya frimärksserien ”Höstglöd” består av motiv fotograferade av Christoffer Collin, mer känd som ”Wisslaren” på Instagram. Det är första gången en Instagramprofils bilder hamnar på frimärken.

Foto: Christian Gustavsson
Christoffer Collin, mer känd som ”Wisslaren” har 1,4 miljoner följare på Instagram.
När Kamera & Bild intervjuade Christoffer Collin för drygt två år sedan hade han en halv miljon följare på Instagram. I dag har den siffran vuxit till 1,4 miljoner och Christoffer kan numera leva på sitt ”instagrammande”. Han reser världen runt för att fånga olika naturmotiv, nu senast var han till Alaska på en fotoresa.

Men allt började hemma i Karlskoga, där Christoffer på egen hand lärde sig behärska fotograferandet. 

”Fysiska hälsningar”

Från och med i dag går det att köpa Christoffers bilder som frimärken. Det nya häftet ”Höstglöd” som PostNord släpper består av bilder från Christoffers hemtrakter, men även några från Åre. Samtliga bilder har träd som motiv, i starka höstfärger.

– Det är verkligen roligt att se mina bilder bli till frimärken. Det är extra kul att få dela med sig av bilder från trakterna kring min hemstad Karlskoga. Jag gillar kopplingen mellan det digitala mediet som jag vanligtvis jobbar med och att bilderna nu går att skicka som fysiska hälsningar till hela världen, säger Christoffer Collin.