Utställning

Fotoauktion på Galleri Kontrast – till stöd för galleriet

Två av verken som auktioneras ut på Galleri Kontrast. Bild till vänster av Andreas Lundberg och till höger av Anders Petersen.

85 verk av 60 fotografer har donerats till Galleri Kontrast, till stöd för dess verksamhet. Du kan buda på verken under en auktion som hålls den 30 januari. Och dagarna före blir det utställning av samtliga fotografier.

Fotografier av kända namn som Christer Strömholm, Anders Petersen, Anna Clarén, och Kenneth Gustavsson kommer att auktioneras ut på Galleri Kontrast. Sammanlagt är det 85 verk av 60 fotografer som har donerats till galleriet, till stöd för dess verksamhet.

Galleri Kontrast, som är beroende av stöd för att kunna bedriva sin verksamhet, har funnits i Stockholm sedan 1996 och fokuserar framför allt på utställningar inom bildjournalistik och det dokumentära. Galleriet ägs av Pressfotografernas Klubb som numera är en del av Journalistförbundet, och galleriet får hjälp av dem samt från bland annat svensk dagspress. Men mer pengar behövs och därför hålls nu en fotografiauktion till stöd för galleriet.

Auktionen äger rum på Galleri Kontrast den 30 januari från klockan 18.00 fram till cirka 20.00. Men redan dagarna innan hålls en stor utställning med samtliga fotografier.

”Det är många som värnar om vår verksamhet, vilket märks tydligt i utbudet på den kommande auktionen”, skriver galleriet i ett pressmeddelande.

Läs mer auktionen och titta på alla fotografier: gallerikontrast.se/auktion

Öppettider för utställningen på Galleri Kontrast: Fredag 27/1 kl. 11.00–18.00, lördag 28/1 kl. 12.00–16.00 och söndag 29/1 kl. 12.00–16.00.Fotografiauktionen hålls den 30 januari från klockan 18.00.