Nyhet

Fotograf skadades svårt vid hockeymatch

Dagbladets fotograf Eva-Lena Olsson skadades svårt när hon träffades av en puck under Timrås match mot Linköping i söndags.

Publicerad

Eva-Lena Olsson stod i fotografbåset vid sargkanten när hon träffades av en förlupen puck. Båset är placerat mellan respektive avbytarbås och sarghörnet, precis vid sargen och utan plexiglas som skydd.

Det var i inledningen av matchen som Eva-Lena Olsson träffades av pucken. Hon fördes till Sundsvalls sjukhus och sedan vidare till Umeå.

- Vi opererade henne och sydde ihop höger öga. Det är en allvarlig ögonskada men det är för tidigt för att uttala sig om den framtida synförmågan. Hon blir kvar några dagar för antibiotikabehandling och observation, säger Siv Åström, överläkare vid Norrlands universitetssjukhus till Sundsvalls Tidning.

Timrås IK:s klubbbchef Thomas Johansson är beredd att se över säkerheten för fotograferna vilket välkomnas av flera kollegor.

De välkomnar också en diskussion bland landets pressfotografer om hur säkerheten kan höjas. Fotoplatserna vid sargen ger nära och dramatiska bilder, men gör också fotograferna utsatta för risker.

- Vi måste få någon läktarplats någonstans, säger fotografen Håkan Humla till Sundsvalls Tidning.

Ett alternativ är att förse även den sargsektionen med plexiglas med utskurna gluggar så att fotograferna kan ta sina bilder genom dem.

- Men jag tror inte hela kåren är med på det, säger kollegan Mårten Englin.

Har du några synpunkter på säkerheten vi hockeymatcher? Kommentera gärna!