https://www.kamerabild.se/nyheter/fotografer-kan-ers-ttas-av-reportrar
359663
Nyheter
Nyhet

Fotografer kan ersättas av reportrar

Totalbetyg

Söderhamns-Kuriren hoppas kunna erbjuda sina läsare en mer kvalificerad produkt genom att lägga ner fotoavdelningen och i stället anställa reportrar som kan fotografera.
  • Publicerad 11 år 8 månader
    2010-05-19 10:00

Om planerna blir verklighet kommer tre anställda fotografer att bli uppsagda från Söderhamns-Kuriren. En av fotograferna har jobbat på tidningen i 40 år och närmar sig de 60. Den senast anställda fotografen började för 15 år sedan.

Något erbjudande om att skola om fotograferna till reportrar finns inte.

- Vår bedömning är att de inte kan skriva den typ av kvalificerade journalistiska texter vi vill ha. Vi vill rekrytera duktiga journalister som kan ta bilder, säger Mats Åmvall, chefredaktör på Söderhamns-Kuriren, till tidningen Journalisten.

Han menar även att beslutet att inte längre ha anställda fotografer är ett sätt att erbjuda läsarna en mer kvalificerad produkt.

Beslutet att lägga ner fotoavdelningen gäller bara Söderhamns-Kuriren och inte de övriga tidningarna Hudiksvalls Tidning, Ljusdals-Posten, Ljusnan och Söderhamns Kuriren som också ingår i Hälsningetidningar. Hälsingetidningar ingår i koncernen Mittmedia.

Källa.