https://www.kamerabild.se/nyheter/fotografiska-startar-internationell-fotomassa
546158
Foto
Fotonyhet

Fotografiska startar internationell fotomässa

Grundarna av PhotoMarket Per Broman och Peter Elmqvist.

Totalbetyg

Under hösten startar Fotografiska en fotomässa med både utställningar, försäljning och seminarier. Mässan ska vara en mötesplats för fotografer och ge möjlighet att utbyta erfarenheter och utvecklas.

Under tre dagar i november är det dags för Fotografiskas första fotomässa. Mässan ska vara riktad åt proffs och avancerade användare och ska innefatta en mix av utställningar, seminarier och möjlighet att testa och köpa det nyaste i utrustningsväg. 

Initiativtagarna till mässan är Fotografiskas VD Per Broman och projektledaren Peter Elmqvist. Per Broman var tidigare med och startade Fotomässan 2006 i Nacka tillsammans med sin bror Jan Broman.  

– Nu är det dags att återigen låta fotografer och fotobransch samlas kring detta fantastiska uttrycksmedel och bjuda fotointresserade på den stora kunskap som finns i de nordiska länderna, säger Per Broman.

Skapa möjlighet för möte

PhotoMarket kommer ha utställningar på 6000 kvm. De hoppas kunna samla både fotografer och fotobranschen.

–Kameran är fotografens bästa vän och Fotografiskas PhotoMarket platsen där professionella och mer avancerade fotografer kan träffas för att inspireras, utbyta erfarenheter, utvecklas och givetvis kunna skaffa sig ny utrustning. Dessa möten kommer även att inspirera entusiaster och nybörjare till att vilja fotografera mera, säger Peter Elmqvist.

 

Fotografiska PhotoMarket kommer pågå 9-11 november. 

167315513313063_2038625806182015