Bransch

Fotomässan är tillbaka i nya kläder mars 2020

Alla stora branschaktörer är med – och en av nyheterna är att Kamera & Bild, som är officiell mediepartner, har hand om mässans inspirationsscen mitt på mässgolvet.

Gilla vårt event Fotomässan 2020: Stora mässcenen på Facebook för mer information.

Efter ett års uppehåll gör Fotomässan comeback på Stockholmsmässan 27–29 mars 2020. Den här gången är Kamera Bild tillsammans med de stora branschaktörerna med för att skapa en fotomässa för framtiden.

Mässan kommer åter med ett helt nytt upplägg, och med målet attalla besökare ska göra en kunskapsresa och bli bättre fotografer – så oavsett om du främst delar dina mobilbilder på Instagram, har foto som hobby eller är proffsfotograf kommer det att finnas något för just dig.

– Vår devis är att ”du ska vara kompis med din kamera när du kommer till mässan, och dess bästa vän när du lämnar”. Vi vill uppmuntra alla besökare att ta med sin kamera till mässan och delta i våra kostnadsfria kurser, workshops och aktivitetsområden tillsammans med andra fotoentusiaster, säger Fotomässans projektchef Kristian Sewén.

Cirkeln blir mässans centrum

Calle Rosenqvist, chefredaktör Kamera & Bild.

Navet på Fotomässan 2020 är ”Cirkeln”, en utställningsyta för alla de stora branschaktörerna, med en gemensam mässcen där allt från spännande nyheter, inspirerande samtal och intervjuer kommer att presenteras. Förutom att vara exklusiv mediepartner inom foto kommerKamera Bild kommer att skapa mässans scenprogram med allt inom foto så att besökarna ska kunna utvecklas som fotografer.

– Det känns fantastiskt att kunna hjälpa till att sprida all den kunskap och alla idéer som faktiskt finns samlade under Fotomässan 2020. Vår idé är att du som besökare genom scenen ska hitta inspiration till din egen fotografering, men också för att du ska kunna utvecklas i den riktning du vill, vare sig det rör sig om kamerateknik eller komposition, säger Calle Rosenqvist, chefredaktör på Kamera Bild, som varit med och utvecklat riktningen för den nya mässan.

Utställare som hittills är klara för Cirkeln är Canon, Nikon, Sony, Fujifilm, Panasonic, Olympus, Focus Nordic, Profoto samt Kamera Bild.

Aktivitetsrum med workshops

Nytt på Fotomässan är även ett antal aktivitetsrum med fotorelaterade workshops och kurser, dit alla oavsett kunskapsnivå är välkomna för att få ny kunskap, inspiration samt testa sig fram. Detta under ledning av några av Sveriges bästa fotografer inom respektive område.

Teman som kommer att behandlas är bland annat modellfoto, naturfoto, matfotografering, actionfoto och bröllopsfoto. Även hur man bäst jobbar med mobilkameran kommer att tas upp.

Fotomässan – den naturliga mötesplatsen för fotointresserade i Sverige och Norden – ­äger rum på Stockholmsmässan 27-29 mars 2020. Mer information om Fotomässan 2020 kommer att finnas påFotomässans hemsidaoch här på kamerabild.se.

Parallellt med Fotomässan går även mässan Nordiska Trädgårdar, som Fotomässans besökare får besöka kostnadsfritt.

Gilla vårt eventFotomässan 2020: Stora mässcenen på Facebookför mer information.