Prylnyhet

Fujifilm Instax Pal – kamera liten som en golfboll

Fujifilm lanserar nu en minikamera som du kan ha med dig i eller på ryggsäcken för att fånga dina ögonblick.

Fujifilm släpper nu en ny kamera som är liten som golfboll – Instax Pal – och används tillsammans med appen med samma namn. Tanken är att du som fotograf ska kunna ta en snabb bild med endast en hand, och skicka bilden till din smartphone eller Instax-skrivare för antingen utskrift eller vidare spridning i sociala medier.

Instax är Fujifilms modellserie för direktfilmskameror och tillbehör, något som också gör att Instax Pal kan kopplas samman till exempelvis en Instax-skrivare eller Instax-kamera med utskriftsfunktion, så som Mini Evo.

Specifikationer

  • Fjärrfotografering med hjälp av den dedikerade smartphone-appen gör det möjligt för användarna att vara en del av bilden. Appen låter användarna kontrollera bildens komposition via sin smartphone innan de tar bilden med INSTAX Pal.
  • Intervallfotografering gör det möjligt för användaren att ta kontinuerliga bilder med 3-sekunders intervaller, som sedan kan redigeras i appen för att välja den bästa bilden.
  • INSTAX Animation kombinerar flera bilder till en enda video liknande en blädderbok. Om användaren skriver ut INSTAX Animation blir det en INSTAX-utskrift med QR-kod. Skanna QR-koden för att spela upp videon.
  • L [Länk] -läget låter användarna ansluta INSTAX Pal direkt till deras INSTAX Link-seriens skrivare via Bluetooth. Sedan, precis som våra andra direktbildskameror, skrivs bilderna ut automatiskt direkt efter att de är tagna.
  • Avtagbar ring kan användas som rem, enkel sökare och som ett kamerastativ vid fjärrfotografering.

Fujifilm Instax Pal har ett rekommenderat pris på 999 kronor inklusive moms. Säljstart är 5 oktober 2023.