Prylnyhet

Fujifilm släpper ny direktbildskamera: Instax Square SQ6

Fujifilm släpper sin första analoga direktbildskameran som fotar helt kvadratiskt. Det kvadratiska formatet gör att den effektiva bildstorleken blir större.

Instax Square SQ6 heter Fujifilms nya direktbildskamera. Kameran använder sig av Fujifilms square-film, vilken har proportionerna 1:1. Det är Fujis andra kamera som använder den filmen, men till skillnad från SQ10 så är denna kamera helt analog. På Fujifilms square-film blir bilderna 62x62 millimeter stora, till skillnad från 62x46 som den vanliga instax mini-filmen ger.

Färgfilter för blixt

SQ6 har flera olika fotograferingslägen, vilka innefattar bland annat dubbelexponering och ett läge med självutlösare. Kameran har även ett makroläge vilket är ovanligt för den här typen av kameror. Den har en inbyggd blixt med möjlighet att fästa olika färgfilter framför. Tre olika färgfilter medföljer kameran: lila, orange och grönt.

Kameran kommer att finnas i vit, grå och guld och kommer gå att köpa från och med 25 maj. Exakt när den kommer till Sverige och vad den kommer att kosta är ännu inte klart.