Prylnyhet

Fujifilm TG-BT1 –bluetoothhandtag för filmare

För den som gillar att filma sig själv eller andra så kan ett extra handtag till kameran vara en fördel. Fujifilm lanserar nu ett bluetooth handtag med reglage för zoom och inspelning.

För de som gillar att blogga eller filma med ett annat grepp än bara kameran kommer nu Fujifilm med ett extra handtag till sina kameror tänkt för den som filmar, och kanske framför allt filmar sig själv. Det nya TG-BT1 är ett bluetooth handtag som har kontroller för att starta inspelning, ta stillbilder, styra en motorzoom och en låsknapp som används för att se till att inga knappar trycks på av misstag.

Kameran fästs med en vanlig stativskruv och lutningen justeras i en led under själva infästningen. Handtaget har även två utfällbara ben som gör att det också kan användas som ett bordsstativ. Det kan bära upp 1,5 kilo och eftersom Fujifilms senaste X-T5 väger runt 550 gram får du alltså en knappt kilo över till optik. Handtaget/stativet i sig väger 205 gram.

Handtaget ska vara vädertätat och kan alltså hantera samma typ av omgivning som kamerorna kan. Det är dock inte kompatibelt med alla kameror i X-serien, utan sträcker sig till följande modeller: X-T5, X-T4, X-T3, X-T30 II, X-T30, och X-S10.

Vi har inte sett något svenskt pris ännu, men på den amerikanska marknaden ligger priset på 199 dollar.