Prylnyhet

Fujifilm X-T3 – uppdaterad mjukvara ger bättre autofokus

En uppdatering av mjukvaran i Fujifilms X-T3 ger kameran förbättrad autofokus och flera mindre förändringar och funktioner.

Fujifilm har för vana att ta fram nya mjukvaror till sina kameror för att konstant förbättra dem, ofta efter att ha tagit emot åsikter från användare. Den nya mjukvaran, som har fått nummer 3.0, ger främst förbättringar när det kommer till autofokusen.

Mjukvaran har en ny fokusalgoritm som gör kameran upp till 30 procent bättre på att hitta ansikten i bilden. Den följande autofokusen har även den förbättrats när det gäller både snabbhet och nogrannhet. En ny funktion som ska prioritera ett ansikte i bilden har också lagts till.

Intuitivare pekskärm

Två nya funktioner till pekskärmen har lagts till i dess menyer som ska göra det mer intuitivt att arbeta med pekskärmen. Men för bästa respons bör dessa funktioner vara avstängda. Exakt vad de nya funktionerna innebär är inte helt klart.

När ögonavkännande fokusering används har fokussymbolerna i sökaren förändras och om flimmerreduceringsfunktioner har fått ett annat upplägg i menyn.

Här kan du läsa vårt test av Fujifilm X-T3.

Här kan du ladda ner den nya mjukvaran.