Nyhet

Gör om din Iphone till en värmekänslig kamera

Med endast en liten tillsats till din Iphone kan du få den att fungera som en värmekänslig kamera.

Genom tillsatsen

från det amerikanska företaget

kan du nu få en högkvalitativ värmekamera för runt 2000 kronor. I den pryl som man kopplar in i mobilen får man en infraröd sensor med en upplösning på 160 x 120 bildpunkter som fångar upp infrarött ljus i temperaturer mellan -66 grader och +140 grader Celcius. En mobil med tillsatsen kan kopplas till en dator eller surfplatta för att få mer användningsområden och större bilder.

Mu Optics

Tillsatsen är tänkt att användas främst av försäkringstjänstemän, olika inspektörer och byggnadsarbetare, som redan nu använder värmekameror i sitt dagliga arbete.

Genom att trycka på telefonens skärm kan du få temperaturinformation i vissa delar av bilden, eller zooma in för att öka exaktheten. Du kan också se värmekamerans information som en överliggande bild till den vanliga bilden, vilket hjälper om du vill se objekt tydligare. Temperatur visas i Celsius eller Farenheit. Med tillsatsen kan du spara ned bilder i 160 x 120 pixlar, eller spara filmer i H.264-format. Enheten laddas via USB.

Det pressade priset uppges av Mu Optics själva bero på att telefonen har mycket av det som behövs för en fungerande värmekamer, utom just sensorn, och tror också att priset kommer bli än billigare framöver.